Adaptació dels objectius: Compra de filtres d'aigua

Degut a la situació de crisis recurrents generades per tants factors, com la pandèmia del Covid, la crisi econòmica i la guerra d'Ucraïna, ens hem trobat amb dificultats creixents a l'hora d'aconseguir recursos, tot i que hem seguit buscant.

Tot i tenir l'estudi tècnic fet per part de l'Universitat de Lleida i concretada l'empresa proveidora dels materials al Nepal no podiem passar a l'execució de la línia d'aigua.

La línia d'aigua vella que va fer el govern del Nepal fa molts anys està molt deteriorada, i els causava (i causa) continuament problemes i talls de subministrament, motiu pel que ens van demanar ajuda per fer-ne una de nova. 

Fa uns mesos el Lama del poble ens va dir que el govern del Nepal projecta fer una nova línia d'aigua.

Estem molt contents que a la fi el govern del Nepal s'hagi decidit a fer la línia ja que és una obra gran i complexa, i suposem que també es farà càrrec del manteniment.

Degut a tot això ens hem replantejat els nostres objectius, sense perdre de vista els nostres fonaments.

Volem ajudar a la gent del poble de la millor manera que poguem. Des que vam iniciar aquest projecte sempre hem tingut clar que l'aigua és un dels principals problemes de salut del Nepal, per tant, com queda evident al nom de la ONGD, és en aquest àmbit que volem proporcionar-los l'ajuda. 

Hem estat vivint alguna temporada al poble, on sempre ens hem sentit ben acollits (o més ben dit, com a casa). Hem fet bons amics, hem conegut la seva hospitalitat i rica cultura. Han sigut unes vivències que ens han fet creixer com a persones. Per tant, volem ajudar-los en la mesura de les nostres possibilitats, a millorar la salut dins del seu estil de vida.

Sabem que a vegades (massa sovint) les ajudes externes provoquen tensions, enveges, diferències entre les persones, cosa que no voldriem generar. Per això teniem clar que voliem proporcionar una ajuda equitativa a tothom.

Considerem molt important escoltar la opinió de la gent del poble i que expressin les seves necessitats, per això, alhora de reconsiderar els nostres objectius els hem demanat en què consideraven que els podiem ajudar. 

Buscant una ajuda que complís aquests requeriments hem pensat en un bon filtre d'aigua per a cada familia. L'hi hem proposat al Lama i ell ha fet una reunió amb la gent del poble que han cregut que era una bona opció.

A partir dels resultats del treball de l'Institut Tecnològic de Massachussets (MIT) al Nepal (2002-03), vam saber d'en Hari Govinda Prajapati que va treballar amb ells. Ens va quedar clar que fa filtres de gran qualitat. El coneixiem personalment des del 2015, sabiem que és una persona inteligent, honrada i eficient, i ara ha sigut un plaer poder fer tractes amb ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada